fön modelleri

Fön Modelleri

Fön modelleri, kişinin saç uzunluğuna, saç yapısına ve kişinin kendi tercihine göre farklı şekillerde uygulanabilir. Bazen saçlarımıza uyguladığımız fön modelleri doğru tercih olmayabilir.

Bu yazımızda size ilham verecek fön modelleri ve isimlerini, resimli örnekleri ve nasıl uygulanacağı hakkında kapsamlı bir yazı yazdık.

En İyi Fön Modelleri

fönlü saç modelleri
fönlü saç modelleri

İnsanlar farklılıkları sever. Farklı gözükmesini istediğimiz en önemli şeylerden birisi de saçlarımızdır. Düz saçı olan dalgalı olsun ister, dalgalı saçı olan düz olsun ister. Tabiatın kanunu budur, insan hep elinde olmayanı ister ve arzular.

Saçlarınızın uzunluğuna, yapısına göre en çok tercih edilen fön modellerini ve nasıl uygulamanız gerektiğini aşağıda sizler için paylaşıyoruz.

Düz Fön Modelleri

düz fön modelleri
düz fön modelleri

Düz fön, fırça ve fön makinesi yardımıyla, saçlarımıza ısı vererek, dümdüz bir görünüme kazandırmaktır.

Düz fön çekmek için, saçını ayırdığın tutamın en köküne doğru fön fırçasını yerleştir. Ardından fırçanın hemen üst dip kısımına doğru fön makinesi ile ısı uygulayarak aşağıya doğru nazikçe fırçayı indir.

Düz fönün kalıcı olmasını sağlamak için, saç diplerini ısı yardımıyla iyice düzleştirmek, fön bittikten sonra kalım tutamlar ile işlemi tekrarlamak, ve en son saç spreyi ve şekillendiriciler ile sabitleyebilirsiniz.

Kıvırcık veya dalgalı saça sahip kişiler genelde düz fön tercih etmektedir. Bunun sebebi sürekli kabarık bir saç kullanmaktan sıkılmak, bazen farklı bir saç ile günü tamamlamayı istemek.

Aşırı kıvırcık ve kabaran saçlara sahipseniz, keratin bakımı ile kalıcı bir şekilde saçlarınıza düzlük verebilirsiniz.

Evde fön çekmekte zorlanıyor ve saçlarınıza fön çektirmek istiyorsanız, kuaför salonlarında 100-150 TL karşılığında, sizde saçınıza düz fön çektirebilirsiniz.

Kırık Fön Modelleri

kırık fön modelleri
kırık fön modelleri

Kırık fön, saçların dalgalı bir görünüme sahip olması için, metal fön fırçaları ile çevirilerek saç şekillendirme tekniğidir.

Evde kırık fön çekmek için, saçlarınızı iyice kuruttuktan sonra, fön fırçasının dışına taşmayacak şekilde tutamlar haline ayırın, ayırdığınız saç tutamına fön fırçasını yerleştirin ve fön makinesiyle ısı verirken aşağı doğru kıvırarak indirin.

Kırık fön, saç dalgalarının istenilen inceliğe, kalınlığına ve saçlarınızın uzunluğuna göre farklı boyutlarda metal fırçalar kullanılarak uygulanır. Metal fırçaların boyutları ise şu şekildedir;

  • 20 mm
  • 25 mm
  • 33 mm
  • 43 mm

Kırık fön kısa saça uygulanması için 20, 25 mm fırçalar kullanabilirsiniz.

Orta boy saçlar için kırık fön çekmek isterseniz 33m metal fırçayı kullanabilirsiniz.

Uzun saçlarınız için 33mm, daha doğal dalgalar ve su dalgası fön için 43mm fön fırçasını kullanabilirsiniz.

Kırık fön ve maşa arasındaki fark; kırık fön fırça ve fön makinesi ile uygulanır, maşa ise saç maşaları ile dalga verilerek yapılır. Görünüm olarak kırık fön daha doğal gözükür.

Kuaförlerde kırık fön çektirmek, salonların fiyat politikasına göre 100-250 TL arasında değişmektedir.

Hareketli Fön Modelleri

hareketli fön modelleri
hareketli fön modelleri

Hareketli fön, saçlarımızda tek bir fön çeşidine bağlı kalmadan, içe, dışa doğru şekil vererek, bütün saçın karıştırılmasıyla ortaya çıkan fön modelidir.

Dilerseniz saçlarınızın bazı tutamlarını içe, bazı tutamlarını dışa doğru kıvırdıktan sonra, parmağınıza dolayarak pens yardımıyla saçlarınızı tutturun. Tüm saçınıza bu işlemi uyguladıktan sonra ortalama 10-15 dakika soğumasını bekleyin.

Saçlarınız soğuduktan sonra öne doğru atıp tüm saçı elinizde karıştırın. Ardından hafif tutucu saç spreyi ile karıştırın. Bu sayede saçlarınıza hem hareketli fön çekmiş olacaksınız, hemde volümlü bir görünüme sahip olacaksınız.

Hareketli fön genelde ince veya metal fön fırçaları ile çekilir. Saç kesiminizin katlı olması, bu fönü daha rahat kullanmanızı sağlar.

Dalgalı Fön Modelleri

dalgalı fön modelleri
dalgalı fön modelleri

Dalgalı fön, saçlarımızın diplerden en uç kısımlarına kadar dalga şekli verilerek çekilen fön çeşididir. Dalgalı fön çekmek için, metal fön fırçası saçımızın en dibine yerleştirilir ve 3-4 kere döndürerek aşağı doğru çekilir.

Dalgalı fön çekerken saçlarınızın nemsiz olmasına özen gösterin. Nemli iken çekilen dalgalı fön hem çabuk düşer, hemde fön çekerken sizi çok zorlar.

İnsanlar dalgalı fön ile kırık fönü bazen karıştırıyor. Dalgalı fön saç diplerinden uçlarına kadar çekilir, kırık fön ise uçlara doğru çekilir.

Kuaförde dalgalı fön çektirmek isterseniz, lokasyon ve kuaför salonunun kalitesine göre 150-250 TL tutarında bir rakam ödemeniz gerekiyor.

Havalı Fön Modelleri

havalı fön modelleri
havalı fön modelleri

Havalı fön, saçları ince telli ve sönük duran kişilerinin en tercih ettiği fön çeşitleri arasındadır. Bu kişilerle birlikte, özel davete katılan kişilerde, daha çekici gözükmek için havalı fönü tercih edebilirler.

Havalı fön çekmek için, saçlarımızın çıkış yönünün tam tersine göre fön çekerek, saçlarınıza daha havalı bir görünüm kazandırabilirsiniz.

Havalı fönün en püf noktası, fön çekerken genellikle tersten vermektedir. Ayrıca fön çektikten sonra, bugidi ve pens yardımıyla saçlarınızı sarıp, soğuyana kadar bekledikten sonra, saçlarımızı açarak daha havalı bir görünüm kazandırabilirsiniz.

Saçlarımıza uyguladığımız havalı fön, daha kalıcı olmasını sağlamak için; dip kısımlarına krepe ve uç kısımlarına sabitleyici sprey uygulayabilirsiniz.

Kısa Saç Fön Modelleri

kısa saç fön modelleri
kısa saç fön modelleri

Kısa saçlar için, tüm saçlarda olduğu gibi dalgalı fön, kırık fön havalı ve krepeli fön seçeneklerini uygulayabilirsiniz.

Kısa saça dalgalı fön çekmek için, fön fırçasını saçın alt kısmına çapraz bir şekilde koyun ve üst kısımdan fön makinesiyle ısı uygulayın. Bu teknik hem rahat bir şekilde dalgalı fön çekmenizi sağlar, hemde saçlarınız volümlü bir görünüme sahip olur.

Kısa saçlara fön çekmek için ince fön fırçaları kullanmanız gerekiyor. Ufak metal fırçalar kullanarak kısa saça kırık fön çekebilirsiniz. Fırça kullanamayanlar için de, saç maşaları ile kısa saça dalgalı fön çekebilirsiniz.

Krepeli Fön Modelleri

krepeli fön modelleri
krepeli fön modelleri

Krepeli fön, saçlarınıza fön çektikten sonra, tarak yardımıyla diplerine veya aralarına krepe atılan fön çeşididir.

Kpepeli fön uygulaması için, saçlarınıza önce düz veya dalgalı fön çekin, ardından ince ( şişli ) tarak yardımıyla krepe atarak işlemi sonlandırın. Daha kalıcı olmasını sağlamak için attığınız krepelere tutucu sprey uygulayabilirsiniz.

Krepeli fön, saçlarınızın daha hacimli ve gür gözükmesini sağlar.

Kabarık Fön Modelleri

kabarık fön modelleri
kabarık fön modelleri

Kabarık fön, fön çekerken volümlü bir şekilde saçların kabartılmasıyla ortaya çıkan fön çeşididir. Bir diğer adı ise hacimli fön olarak geçmektedir.

Kabarık fönü genellikle ince telli ve az hacimli saça sahip olan kişiler tarafından tercih edilmektedir.

Kabarık fön çekmek için, saçlarınızı öne doğru atıp tersten fön çekin, fön çektikten sonra sabitleyici saç spreyini uzaktan sıktıktan sonra, parmaklarınız yardımıyla saçlarınızı karıştırın.

İçe Doğru Fön Modelleri

içe doğru fön modelleri
içe doğru fön modelleri

İçe doğru fön, saç uçlarımızın iç tarafa doğru dönük olmasına denir. Saçlarımıza fön çekerken en uçlarına geldiğimizde fön fırçasını yukarıya doğru kaldırarak, saçlarımıza içe doğru fön çekebilirsiniz.

Saçlarımıza içe doğru fön çekerken, orta ve geniş fön fırçaları tercih etmelisiniz. İnce fırçalar ile hem fön çekerken zorlanırsınız, hemde fazla içe doğru kıvırdığınızda kötü bir görüntü meydana gelebilir.

İçe doğru fönlerde saç kesimimizin katlı olması gerekiyor. Düz kesimlerde saç uçlarımıza rahat bir şekilde içe dönük fön uygulayamayız.

Dışa Doğru fön Modelleri

dışa doğru fön modelleri
dışa doğru fön modelleri

Dışa doğru fön modelleri, saç kesimi katlı olan kişilerin kullanabileceği modeldir. Bu fön modeli kadınlar için çok eski zamanlardan beri kullanılmakta olup, günümüzde hala geçerliliğini sürdürmektedir.

Genellikle yaşlı kişilerin tercih ettiği bu fön modeli, gençler tarafından pek tercih edilmesede, görüntü olarak oldukça şık gözünüyor.

Dışa doğru fön çekmek için, saçlarımızın en uç kısımlarına fön fırçasını yerleştirin, fırça üstte saç altta kaldıktan sonra, fön makinesi ile alt taraftan ısı vererek, fırçayı sürekli çevirin. Bu işlemi bütün saçınıza uygulayın.

Bu işlemi tamamladıktan sonra, en uç kısımlarını parmaklarımız ile dışa doğru tutarak, sabitleyici sprey uygulayın. Bu sayede hem daha dışa dönük saç elde edeceğiz, hemde saç fönümüzün daha kalıcı olmasını sağlayacağız.

Sonuç

Saçlarımızın uzunluğuna ve yapısına göre çektiğimiz fönler farklılık gösterebilir. Kısa saçlar için daha ince fırçalar kullanırken, uzun saçlar için daha geniş fırçalar kullanmamız gerekiyor. Daha bukleli saçlar için ince fırçalar, daha doğal bukleler için kalın fırçalar kullanıyoruz.

Ayrıca saçlarımıza fön çekmeden önce, ısıdan koruyan saç ürünleri kullanmalı ve saçlarımızı nem kalmayacak şekilde iyice kurutmamız gerekiyor. Bu sayede ısıdan dolayı oluşacak kuruluk ve yıpranmaları ortadan kaldırabilirsiniz.

Saçlarınıza her gün fön çekmeyin. Her gün fön çekilen saç sürekli ısıya maruz kaldığı için kurumalar meydana gelebilir.

Saçlarınızı ertesi gün kullanacaksanız eğer, bugidi veya küçük pens yardımıyla sararak, o şekilde uyuyabilir, ertesi gün uyandığınızda saçlarınızı açarak, hazır bir şekilde güne başlayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir