saç cilası

Saç Cilası İle İlgili Bilinmesi Gereken Herşey

Saç cilası, saçlarımızda zamanla oluşan matlık, soluk renk ve turunculaşma gibi problemlerin önüne geçmek amacıyla kullanılan saç renklendirme tekniğidir.

Yazımızda saça cila geçmekle ilgili bilinmesi gereken bütün bilgileri paylaştık.

Saç Cilası Nedir?

Saç cilası, saçları boyalı olan ve gün geçtikçe saç renginde solma, matlaşma ve özellikle turunculaşma ve kızıllaşma gibi sorunlar yaşayan insanların, saç rengini düzeltmek amacıyla, saç boyaları yardımıyla hazırlanan saça pigment yükleme işlemidir.

Saç cilalarının renk açma özelliği yoktur.

Saç Cilası Neden Yapılır?

saça cila neden atılır
saça cila neden atılır

Saç cilası, saç boyalarının sulandırılmış hali olup, saçta istenmeyen renklerin önüne geçilmesi için yapılır.

Örnek vermek gerekirse; saçlarınızı küllü kumral tonlarına boyadınız ancak, zamanla küllü tonlar yok oldu ve saçta turunculaşmalar meydana geldiyse eğer, saça cila geçerek bu turunculaşmaları yok edebilirsiniz.

Saçlarınızın uçlarına ombre, röfle, balyaj gibi renklerdirme işlemleri yapıldı ve zamanla ilk yapılan renk değiştiyse eğer, cila yardımıyla saç renginizi ilk boyandığı haline geri getirmeniz mümkündür.

Saça Cila Nasıl Yapılır?

saça cila geçmek
saça cila geçmek

Saça cila yapmak, saçınızda istediğiniz tonda renklerin ve %6 10 volüm oksidanın karışımıyla yapılır.

Saça cila hazırlarken metal olmayan kasenin içerisine, istediğiniz tonlarda saç cilası boya numaralarından 10 gram ve üzerine 40-50 gram kadar %6 10 volüm ekleyeyip karıştırın.

Ardından karışımı diplerden 1 santim pay kalacak şekilde bütün saçlarınıza uygulayın. 15-20 dakika bekledikten sonra, saçlarınızı durulayabilirsiniz.

Saç Rengine Göre Saç Cilası Hazırlama

saça cila hazırlama
saça cila hazırlama

Saça cila hazırlamak, kullanmakta olduğunuz veya istediğiniz yansıma tonlara ait olan saç boyaları ile hazırlanır.

Örnek verelim; saç renginizi bakır tonlarda kullanıyorsanız ve evde saç cilası hazırlamak istiyorsanız; 7.44 saç boyasından 15 gram ile 40 gram 10 volüm karıştırarak, uç kısımlarına uygulayabilirsiniz.

Bir başka örnek verelim; koyu kumral kızıl tonlarında bir renge sahipsiniz ve saça cila geçmek istiyorsanız; 6.66 saç boyasına 10 volüm karıştırarak saç uçlarınıza uygulayabilirsiniz.

Yukarıda verdiğim örneklerden yola çıkarak, saçlarımıza uygun tonları katalogdan bularak saçlara cila geçebilirsiniz.

İstediğiniz tonlara ait boya numaralarını bilmiyorsanız eğer, aşağıdaki linkten detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Saç Boyası Renkleri

Saç renginiz soğuk tonlarda ise, hazırladığınız cilanın içerisine mor şampuan koyabilirsiniz. Mor şampuan, hazırladığınız cilanın daha soğuk tonları yakamasına yardımcı olacaktır.

Ombreli Saça Cila

ombreli saça cila
ombreli saça cila

Ombre, dip rengimize müdahale edilmeden, uçlara doğru doğal şekilde gölgelendirme tekniklerinden birisidir. Ombre işlemi yaparken açma işlemi yapılır ve saçtaki renk pigmentleri boşalır. Saçtaki renk pigmentleri boşaldığı için, ombre yapılan kısımlarda renk akması daha çabuk olur.

Ombre saç cilası, ombre yapıldıktan sonra hazırlanan cila numaralarını not almayı unutmayın. Kuaförde ombre yaptırdıysanız eğer, uyguladığı saç cilası formülünü isteyin.

Örnek; kuaförde ombre yaptırdınız ve cila olarak soğuk sarı renklerde tonlama yapıldı ve saçlarınıza tekrar cila geçmek istiyorsanız;

Schwarzkopf İgora 9.5-1 rengini 10 volüm ile karıştırarak saç uçlarınızdaki ombreli kısımlara uygulayabilirsiniz.

Başka bir örnek verelim; saçlarınıza bej çikolata renginde ombre yapıldı ve renginiz zamanla soldu. Ozaman Schwarzkopf İgora 6.46 saç boyasını 10 volüm ile karıştırarak sizde evde ombre cilası hazırlayabilirsiniz.

Ombreli saçlarınızda renk solması ve akması gibi durumlarda, formülü saçlarınıza uygulayıp 15-20 dakika bekledikten sonra saçlarınızı durulayın.

Saç Cilası Boya Mıdır?

Evet. Saçlarımıza uyguladığımız cila sadece tonlama amaçlı kullandığımız saç boyasıdır. Normal saç boyarken ana tonlardan destek alırken ve daha katı bir şekilde hazırlarken, cila daha sulu ve sadece yansıma tonlarla hazırlanan saç boyasıdır.

Saç Cilası Boyadan Kaç Gün Sonra Yapılır?

Saçlarınıza açma boyama işlemi yapıldıktan 1 hafta sonra saça cila atmak gerekiyor. Saçınızın renk pigmentleri açma işleminde komple boşaldığından dolayı, ilk boyanın akması daha hızlı olacaktır.

Saç Cilası Kaç Yıkamada Akar?

Cila saçlarınızın yapısına ve kullandığınız tonlara bağlı olarak, ortalama 1 ayda akar. Bu süre kullandığınız şampuan, bakım ürünleri ve saçlarınızı yıkama sıklığına bağlı olarak 1.5 aya kadar uzamaktadır.

Saç renginizi daha uzun süre kullanmak ve saçtaki cilanın akmaması için, renk koruyucu şampuanlar kullanabilirsiniz.

Saç Cilası Beyaz Kapatır mı?

Saçımıza cila hazırlarken ana tonlardan destek almadığımız için beyaz kapatma özelliği yoktur. Cila sadece yansıma tonlar ile hazırlanır. Mesela 7.0 ana tondur, 7.34 yansıma tondur.

Saç Cilası Alerji Yapar Mı?

Hazırdığımız cilayı saç diplerine uygulamadığımız için herhangi bir alerjik durum söz konusu değildir.

Saç Cilası Fiyatı

Saç cila fiyatları, kuaförlerin fiyat politikasına bağlı olmakla beraber, ortalama 300-450 TL arasında değişkenlik gösteriyor.

Evde kendiniz uygulamak isterseniz, saç boyası ve oksidan masrafları ortalama 150-200 TL arasında tutacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir